چند غذا برای افطاری

به نام خدا

 

چند غذا برای سفره های افطار

 

آش شله قلمکار برای سفره های افطاری

 

مواد لازم

سبزی آش (تره- جعفری- شیویت- اسفناج- گیشنیز) نیم کیلو خرد شده

نخود لوبیا و عدس 3 پیمانه پخته

نمک فلفل ادویه بمیزان لازم

گوشت بی استخوان نیم کیلو                      قلم گوساله 1 عدد

پیاز سرخ شده 2 عدد متوسط                    برنج نصف لیوان

طرز تهیه-

حبوبات را باید شب قبل خیس کنیم. روز بعد قلم گوساله را اضافه می کنیم و می پزیم. در ظرفی گوشت را با پیاز سرخ شده نمک ادویه زرد چوبه و آب می گذاریم کاملا بپزد. برنج شسته شده و سبزیجات آشی خرد شده را به مواد بالا اضافه می کنیم تا با حرارت ملایم بپزد و سپس حبوبات و آب قلم  پخته را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا با حرارت ملایم بجوشد آش را آرام هم می زنیم تا ته نگیرد. آن ا کنار می گذاریم کمی که خنک شد با گوشت کوب مقداری می کوبیمتا گوشت بصورت رشته رشته شود و کمی کش بیاید. برای هنگام افطار این آش مناسب است.

 

2_ فرنی برای سفره های افطاری

 

مواد لازم

آرد برنج نرم نصف پیمانه                   شیر 6 پیمانه

گلاب 4 قاشق غذا خوری                    شکر یک پیمانه سر خالی

 

طرز تهیه

در قابلمه ای آرد شیر گلاب و شکر را می ریزیم و ارام بهم می زنیم تا گلوله نداشته باشد. روی حرارت ملایم به مدت 20 تا 30 دقیقه مرتب بهم می زنیم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود. این غذا یا بعبارتی این دسر ایرانی کمی نرم است برای افراد مسن کودکان و سفره های افطاری مصرف می شود.

روی فرنی را با پودر پسته یا دارچین تزیین می کنیم.

 

پایان

نوشته کامپیوتری _ سید مصطفی سیدی

برگرفته از کتاب _ سفره های آسمانی – سفره های نذری ایرانیان

نوشته ی پریا گوهریان -            

/ 0 نظر / 9 بازدید